Les historien til Kristine Jøntvedt som har gått ned 37 kg med Livea

Ønsker du å melde deg på ta kontakt med Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Livsstilskurs

kristine jøntvedt

Aldri undervurder FLOKKEN!

 

Fra å være en aktiv idrettsutøver som trente nesten hver dag til å bli en som bare trente andre skjedde gradvis. Fra å være slank med muskler til å bli veldig stor gikk så gradvis at jeg «nesten» ikke merket det. Hvem er hun på bildet? Ikke den jenta/dama jeg kjente i alle fall. Bildet stemte ikke med den jeg var…eller den jeg trodde jeg var….eller den jeg ville være.

En skade, et barn, så noen år senere to veldig tette barn der bekken, hofter og rygg fikk en real trøkk. Å gå på vekten var et ikke tema. Forsvarsmekanisme. Min egen måte å beskytte meg mot virkeligheten. Da måtte jeg ha stått til ansvar for tallene som møtte meg. Det er mye lettere å skyve bort det som er ubehagelig og gjør det jeg fikser, jobbe med det jeg mestrer og få ting til. Ta vare på familie, brenne for jobben og være engasjert i frivilligheten på fritiden. Det hadde jeg kontroll på i mange år. Jeg trivdes med livet, men ikke med meg selv. Skjøv meg selv til side og fikset alt annet. Noen krampaktige forsøk på å begynne å trene litt i perioder hadde jeg. Med alltid en eller annen unnskyldning til å falle av igjen. Alltid et møte, alltid noe annet eller noen andre som var viktigere enn meg.

Selv om jeg var stor så var jeg engasjert og stadig på farten. Jeg hadde overskudd men potensialet var større. Jeg kjente tegn til at jeg ikke kunne opprettholde dette tempoet så mye lenger. Her måtte noe gjøres. Jeg hadde sett flere få gode resultater av LIVEA og leste MYE om det på nettet. Våget jeg dette? Skulle jeg innlemme andre i mitt problem. Tør jeg å si høyt at jeg har et vektproblem? Hadde jeg tid? Jeg ble enig med meg selv at jeg måtte TA meg tid. Jeg hev meg på og har ikke angret en eneste dag etterpå.

FLOKKEN – LAGET

Kjempeskummelt å møte alle de andre på kurset første gang….og andre gang…og litt tredje gang, men vi ble tryggere sammen og fant støtte i hverandre. En gjeng med ulike personer, men alle ønsket det beste for hverandre. Sammen med gruppetimer om tema kosthold, vaner, uvaner, mentale utfordringer, en god dose gruppetrening hver onsdag og finne/ta tid til å være fysisk aktiv hver dag førte til livsstilendring over tid. De første ukene med veldig tydelig kostplan funket utrolig godt for meg. Enkelt, umulig å ta feil og jeg fikk tygge utvalgte grønnsaker til middagen og ha havregrøt.

Å vise FLOKKEN/LAGET at dette fikser jeg ga meg mye motivasjon. Jeg var ikke alene. Det er ikke bare meg selv jeg skuffer om jeg ikke klarer å gjennomføre. Ikke bare meg selv jeg lurer med å slurve. Men laget og veilederen. De er der og heier på meg. Vi gjør hverandre gode. Det var utrolig motiverende for meg når jeg lå i sengen å klokken ringte kl 04:30/05:00. Ja det stemmer. Jeg var bestemt – opp skulle jeg. Gå tur eller en runde i sirkelsalen på ÅSHS skulle gjennomføres. Hver dag. Hver eneste dag. Jeg var standhaftig – det er jeg ganske kry av. For å TA meg tid til å trene måtte jeg sette av tid på morgenen (det gjør jeg enda). Ettermiddagene/kveldene er så fullbooket i vår familie at det ble en god løsning for meg.

Plutselig ble det gøy å trene igjen. Etter hvert som kurset ble gjennomført og vekten redusert kunne jeg løpe igjen. Helt magisk. Kurset endte i desember 2017, men de gode vanene har jeg beholdt og styrt kostholdet mot stadig vektnedgang. Samtaler med veileder og veiledning av PT i styrketreningen har vært til god støtte og hjulpet meg til den jeg er i dag. De korte og langsiktige målene ble veldig viktige mot de langsiktige målene som stadig kommer nærmere.

LIVEA er livsstilsendring. Det var en utrolig god måte for meg å snu tankene om mat, tankene om meg selv, bevisstgjøringen av hva jeg stapper i meg og fått treningsgnisten igjen. Nå blir jeg nesten litt gretten hvis det er en dag treningen glipper.

Lurer du på om dette er noe for deg? Dette er en innvestering som jeg er veldig takknemlig for å ha gjort. Dette passet meg godt – jeg hadde et godt lag i ryggen – både på LIVEAkurset og hjemme.

Aldri undervurder styrken av å være en i FLOKKEN!

Å spille hverandre gode er en sterk faktor til fremgang/utvikling!  

Lag deg selv en god høst :-)